Ton Adema (1959) werd geboren in Voorschoten. Hij kreeg privé orgellessen van Ben Feij. Daarna ging hij naar het conservatorium van Utrecht, daar studeerde hij orgel bij Kees van Houten. Daarnaast  studeerde hij op het conservatorium van Hilversum. Daar kreeg hij orgelles van Haite van der Schaaf.  Ook heeft hij koordirectie gestudeerd bij de Italiaanse dirigent Maurice Broussard. Hij behaalde zijn conservatoriumdiploma in 1986.

Ton is dirigent van drie (regionale) koren in Kampen, die zowel geestelijke als klassieke stukken ten gehore brengen.  Daarnaast is hij dirigent van twee instrumentale ensembles. Sinds 2001 is hij één van de vaste kerkorganisten van de Gereformeerde Gemeente in Kampen. Ton werkt als docent muziek op de Pieter Zandt Scholengemeenschap. 

Hij werkte als organist en als dirigent mee aan verschillende CD opnames. Met zijn zoon Niels en zijn broer Henri (beiden ook conservatorium geschoold) maakte hij een CD opname op het orgel van de Grote of St. Nicolaaskerk te Vollenhove.

UITGAVEN VAN TON ADEMA